donderdag 30 juli 2015

Ingeroest

 De nieuwe plek wil maar niet doordringen tot de dagelijkse leef- en denkwereld van mijn nieuwe betere helft. Nu wordt weer tijd en energie verspild aan het conserveren van komkommers ipv haar pijlen gericht op het verzamelen maar vooral toch selecteren van de spullen voor de verhuizing. Komkommers, die bovendien straks (Wedje?) weer weggegooid worden, omdat ze slecht ingemaakt zijn of te lang hebben gestaan. En waarom? Omdat men zo dom cq onpraktisch is geweest om het hele zakje zaad in de grond te stoppen ipv te bedenken wat echt nodig is en het daarbij te laten. Van die hele zg moestuin is nog niet meer gebruikt dan een paar wortels, wat uien en nu dan die idiote hoeveelheid komkommer. Niks gericht op dagelijks gebruik, alles 'voor de winter'.

 Straks de tomaten, pepers en aubergines ..... ook allemaal bedoeld om met vertraging weg te gooien. Er staan nog potten genoeg voor twee winters. Potten, die voor zover ik het nu kan overzien, voor meer dan de helft in het gebruik verloren zullen gaan. Niet alleen de moeder heeft door de jaren heen een kronkel in haar manier van doen gekregen ook de jongere generatie is geïnfecteerd en weet aan ingesleten patronen geen moderne, ik bedoel hedendaagse draai te geven.

 Al dat conserveren is leuk, maar hoeft niet meer in hoeveelheden, die het overleven moeten garanderen voor het geval de Russen binnenvallen. Ook is het geen ruil- of betalingsmiddel meer. De afgelopen weken heb ik meermaals moeten aanhoren, dat mensen niet meer in natura maar enkel nog in geld uitbetaald willen worden ..... Het is allemaal zo onpraktisch en voor een groot deel zelfs nutteloos (geworden). Maar als een soort robot wordt doorgedenderd op een ooit noodzakelijke weg zonder ook maar ergens een vraagteken bij te zetten. En het leukste is ..... 'uit eten gaan' is favoriet!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten