woensdag 8 juli 2015

Uitluiden

 Een rustige avond van een tamelijk relaxte dag. Nauwelijks iets gedaan van wat de bedoeling was bij de koffie, maar aan die regel ga ik me maar ff niet storen, heb ik me bedacht, zolang als de bezigheden in de lijn blijven passen. En dat deden ze op het uit eten na, maar dat is altijd leuk.

 De tweede dag dat ik liters vocht verdampt heb zonder serieuze krachtinspanning. Heerlijk maar wennen, die temperaturen. Net als twee jaar geleden in Kroatië, al gaf de zee en de dagelijks opstekende wind aan het eind van de middag de nodige verkoeling. Ook de avond bleef aangenaam en na een paar uur werk in de tuin onszelf op een glaasje lekker koele witte wijn getrakteerd. 

 "Lekker koel" en niet zo zeer "Lekker en koel". In de categorie 'sec' is de keuze in het dorp afwezig en in het stadje zeer beperkt. Het meeste is 'demisec' en 'demidulce' of zelfs echt zoet. Niet mijn smaakgenre. Voor de betere wijnen zal ik iets verder moeten zoeken maar dat is op het ogenblik verre van een prioriteit.

 Een avond als deze laat de plek weer tot leven komen. Zelfs al zit je dan niet in een makkelijke stoel maar op de onderste trede van de betonnen trap naar binnen. Graag zo verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten