woensdag 15 juli 2015

Verrassend

 De wonderbaarlijke zooi-vermenigvuldiging ... daar kan geen bijbels relaas tegen op .... één hoek geruimd en twee kamers staan vol met dozen en losliggende materiaal ....

 Voor mij was het al een opgave om dingen weg te doen, maar nu zie je zorgvuldig vergaarde en bewaarde spullen na jaren 'de prullenbak ingaan', omdat ze hun doel voorbij zijn geschoten, hun doel nooit gerealiseerd is of in feite nooit heeft bestaan anders dan in het bewaren zelf 'voor het geval dat'! En alles in ruime overdaad! Kleren, massa's kleren, pannen, servies, keukenapparatuur, etc, etc. Is dat iets wat je krijgt, als je tijden meegemaakt hebt, dat dingen er gewoon niet waren??? Veel maar niet uitsluitend aanbiedingswerk. Goede bedoelingen, die uit zijn gelopen op een berg "goedkoop is duurkoop". De nodige spullen zijn na kortstondig gebruik defect geraakt maar desondanks bewaart, want kunnen best gerepareerd worden. Een illusie, die soms meer dan tien jaar in stand is gehouden en nu door mij doorgeprikt mag worden.

 Het liefst zou niks weggegooid worden. Kapot, dubbel, onduidelijke of onzinnige functie en massa's dingen, die hun bestaansrecht ontlenen aan het feit, dat ze 'leuk' zijn of tenminste ooit waren. Als ik zo deze kant op was gekomen waren twee 18m trucks niet voldoende geweest en dat ene nieuwe huisje inmiddels al tot de nok gevuld met alleen mijn spul. Zelfs mijn 47 m3 incl. al het weggeefspul hadden best minder gekund. Ook nu zal het afwegen en schiften blijven, waarbij kwaliteit en functionaliteit de belangrijkste selectiecriteria zullen zijn naast de emotionele waarde èn los van alles het geld dat het ooit gekost heeft. Een mij volkomen vreemd argument.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten