zondag 12 juli 2015

Stroming

 Het zou een gedenkwaardige week kunnen worden als omstandigheden en loodgieter willen meewerken. Stromend water behoort tot de mogelijkheden voor de volgende zondag beleden gaat worden. Dan kan eindelijk gewoon met water schoongemaakt worden. Dan hoeft voor de afwas niet met emmers van de put en waterketels op het gas geklooid te worden. Al was dat laatste in Frankrijk ook gewoonte door het ontbreken van warm water in de keuken.

 Maar er is meer!! Een functionerend toilet komt binnen reikwijdte. Geen dikke vijfhonderd meter lopen meer als de darmen in beweging komen. Zelfs een douche hoort bij de zomere omstandigheden tot de reële mogelijkheden. Koud, maar toch. Een septictank die tot leven komt, de mogelijkheid om het ontbijt (koffie) in eigen beheer te nemen ... Het vooruitzicht heeft bijna iets van "Te mooi om waar te zijn!". Ik zal dat maar niet te hard roepen en gelijk afkloppen!

 Die 500 meter lange gang is straks alleen nog nodig voor een warme douche en het bed. Je leert op deze manier vanzelfsprekend geachte voorzieningen op hun waarde te schatten. Tijd om de tanden in de badkamer te zetten. Grrrrrr! En dan komt vanzelf de plek vrij voor een bed. Je tilt je een breuk aan die laatste loodjes, als je niet uitkijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten