maandag 6 juli 2015

Terraswerk

 Een prachtige avond. Koel ipv fris en gezeten op het terras van de kroeg. Heerlijke plek. Mensen zijn druk met het binnenhalen van het hooi. Soms met de tractor, maar meestal met paard en wagen. Hoewel het maaien, keren en bundelen/vergaren soms nog met de hand gebeurd, wordt het meestal met de tractor gedaan. Maar het binnenhalen dan weer niet. Er moet een logica achter zitten, al zie ik 'm niet direct. Zou het simpelweg het onbreken van een kar zijn? Denk het niet. Ook de paardenwagen kan acher de tractor worden gehangen. Misschien het kostenidee voor de brandstof? Alsof een paard van de lucht leeft en geen verzorging behoeft...

 Het is maar één van de gedachten, die door mijn hoofd gaan als ik, gezeten op de gammele bank uitkijk over de stoffige hoofdstraat. Het relatief schone asfalt is bedekt met een laag tot stof verreden aarde door de graafwerkzaamheden ter vervanging van de gasleidingen. EON investeert in de toekomst. Ongetwijfeld deels betaald door Europa.

 Meer en meer mensen wagen het ondertussen een gesprek met me aan te knopen. Vaak helaas in het Roemeens, soms doorspekt met buitenlandse woorden en altijd onder begeleiding van een hoop handen- en voetenwerk. Zit ik er niet alleen, dan gaat het gesprek vlotter maar ook meer langs me heen. Zoals vanavond als de rest van het terras zich amuseert aan mijn volledig gebrek aan kennis van de schuine kant van het Roemeens.... Dat is me zelf bij het Frans maar deels gelukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten