vrijdag 17 juli 2015

Heimwee?

 Vrijdag. De ochtend op de markt doorgebracht. Van de uitgebreide behoefte (Roemeens?) om met Jan-en-Alleman te kletsen gebruik gemaakt om de Bodega in te duiken. Prachtig levendige drukte. 25 man en welgeteld één vrouw. Vrijwel geen sigaretten.

 Zijn het de verhalen van deze week die over tafel gaan? Worden verder in het verleden gelegen feiten opgerakeld? Het zijn verhalen verteld door monden, die de nodige tanden missen, en in hoofden staan waar het leven van afknalt. Een mix van marktlieden dan wel werklui en zij die het zich (kunnen) permiteren om in schone kleren rond te lopen. Ik hang daar qua kleding tussenin, maar ben voor de rest ongetwijfeld een vreemde eend.

 Het biertje smaakt me best, de atmosfeer nog beter. Jammergenoeg een tafeltje in het midden. Dat doet afbreuk aan het 'overzicht'. Ideaal is een plekje aan de kant achterin met goed zicht op de hele tent incl. bar en barman. Een prototype barman. Buik als een biervat. Eind vijftig, begin zestig. Vettig haar dat in pieken van rechts naar links is gekamd om de vrijwel kale kop te camoufleren. Stevige neus, alerte ogen en met grote regelmaat een sigaret opstekend, die hij daarna weer ergens in een asbak vergeet. Smullen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten