maandag 27 juli 2015

Vertrouwen

 Heerlijk om weer ongegeneerd van een onweersbui te kunnen genieten. Geen snelle check van eventuele zwakke plekken in de vele vierkante meters dakoppervlak en hopen dat het natuurgeweld binnen de perken zal blijven. Gewoon op de balustrade voor de ingang staan, de bliksemflitsen rechts (NW) bewonderen en je verbazen over de hoeveelheid water, die uit de regenpjip kolkt.

 In een paar minuten tijd koelt het af van zomer- naar voorjaarstemperatuur. Van 35 naar iets van 25 of zelfs nog minder. Ik gok maar wat. Er hangt nog geen digitaal weerstation op de buitenmuur. De heuvels op een paar honderd meter afstand worden aan ons zicht onttrokken. De regen gooit er nog een schepje boven op en ik kijk naar mijn halfvolle waterglas en heb ineens genoeg water gehad. Voorlopig ben ik bevrijd van het water geven in de moestuin.

 Rustig afwachten nu tot het droog of minder hard regent, voordat we de lange gang naar de eetttafel kunnen maken, hopend op de komst van de loodgieter, die de geiser weer aan de praat moet zien te krijgen. Anderhalve week geen fatsoenlijke douchemogelijkheden is ook bij 25° verre van ideaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten