zaterdag 11 januari 2014

Verloop

 Hoe was het ook weer? Je voelt je 's morgens beter en zakt in de loop van de dag weg? Of was het 's morgens minder en 's avonds beter? Het heeft iets van koorts hebben, maar ook daar gooi ik de meest waarschijnlijke scenario's steeds door elkaar. Maakt verder niet uit, doet nergens afbreuk aan en stimuleert helaas ook niks de goede kant op. Eerst maar eens wakker worden. Het zijn onderbroken maar lange nachten. Dat is anders geweest en zal tenslotte toch wel ergens goed voor zijn, anders dan alleen voor drukke, nauwelijks te volgen dromen.

 Dus heerlijk met de honden naar buiten, een frisse neus halen, want de temperatuur gaat voelbaar naar beneden. En dan? Dan zien we wel waar het schip strandt of vaart. Het is weekeinde en om dat nou vol te proppen met 'moeten', omdat de hele week het 'willen' niet mocht, lijkt me vrij dom en alleen maar vragen om problemen te laten voortbestaan. Dat is als haasten. Je kunt niet in minuten compenseren wat je in uren hebt laten versloffen.

 Nee, gewoon weekend dus. Deur uit, uitwaaien, zinnen verzetten maar ook te rade gaan bij mezelf, een blik terug gooien op de verknalde week, misschien wel een poging doen om tot een antwoord te komen op de vrijwel zinloze vraag "Waarom?".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten