donderdag 9 januari 2014

Dubbelfout

 Volgens mij hebben we de bananen al gehad, staat de koffie in de wachtrij en staat ook de cacao te springen om het niet te hebben over het welbekende roze varken of de zwart-witte melkkoe .... Mono-culturen. Wereldwijde eentonigheid waarin maar iets mis hoeft te gaan en zeg maar dag met het handje naar de hele sector ...

 Nu is blijkbaar ook de sinasappel aan de beurt. Na jarenlang dom klonen en massa-reproduktie heeft een vlieg, mot of ander insectachtig iets de kans schoon gezien op het benutten van een grenzenloos luilekkerland. Ai, au, wat nu. Aaaaa, een beetje rommelen in de genen, iets met spinazie, patentje claimen en achteroverleunen is blijkbaar de gedachte.

 Nu is gen-techniek al knap discutabel, maar om nou dmv direct geklooi - want indirect doen we dat al eeuwen- in de erfelijke eigenschappen het in stand houden van een mono-cultuur te bevorderen, lijkt me dommer dan de domheid van een dommerd. Net als bij de varkens, koeien en andere levende wezens wordt het misschien tijd om de diversiteit weer in de realiteit van alledag te bevorderen ipv van op te slaan in diep ingegraven koelbunkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten