donderdag 30 januari 2014

Maanstonde?

 Waar gaan we het nou eens over hebben? Genoeg tekst geproduceerd deze maand? Voor mijn gevoel is alleen het weer nog als serieuze mogelijkheid overgebleven, maar iets nieuws gaat dat niet opleveren. Voorlopig nog steeds herfst. Misschien is het in veertien dagen wel -15º of iets dergelijks. Voorlopig wijst niks in die richting. Je hebt eerder de neiging om een bootje aan te schaffen dan een slee.

 Met de verdere rest is het niks beter. Het doet allemaal niet, wat het zou moeten doen. Dus de blik voorlopig maar in andere richtingen draaien en op verder gelegen doelen richten.. De boel de boel laten tot de boel weer wil, wat de boel moet doen. Het gaat me te ver om me te verdiepen in maanstanden, de inteferentie van persoonlijke golfbewegingen of andersoortig hineininterpretier-activiteit aan de dag te leggen. Voordat enige helderheid zou kunnen opdoemen, is alles allang weer bij het oude, maar dan de gewenste versie. Wat in de meeste gevallen ook de bedoeling van de exercitie is, al moet je dat dan in een geheel ander perspectief zien. Amehoela! Ik ga de veren niet in reten steken, waar ze niks te zoeken hebben.

 Het wordt tijd voor een gunstigere combinatie van omstandigheden en daar heeft het weer toch met een groot part deel aan. Soms is het gewoon jammer, dat je niet kunt overwinteren 'in de baas z'n tijd'. Ook vrijheid heeft z'n nadeeltjes. Het wordt tijd om de tuin te fatsoeneren, aan de slag te gaan met groeien en bloeien. Sneeuw en ijs waren leuk geweest. Al dat druilerige geplens is bepaald geen alternatief. Straks heb ik drijvende tuinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten