dinsdag 28 januari 2014

Aandachtig

 Soms heb je van die momenten, waarop je dingen of desnoods mensen mist. Wordt je 's morgens wakker en denk je "Van die of dat heb ik al weer in geen tijden gehoord.". Zo bedacht ik me deze week, dat ik alweer een tijdje, toch zeker meer dan een jaar niks meer gehoord of gelezen had over .... Wel weten wat je bedoelt, maar niet op de naam komen. Iets irritanters bestaat er nauwelijks.

 Dat borrelde een aantal uur door mijn hoofd en toen maar wat gegoogled en daar was de wees-term: mindfulness!

 Zo rond 2006/7 werd je er mee doodgegooid. Niks scheen je meer te kunnen doen zonder je 'mind' er 'ful' bij te betrekken. Het nuttigen van 100 gram rozijnen kostte je al gauw een jaar. Het leek alsof de mensheid (voor de zoveelste keer) van een zekere ondergang kon worden gered. Stress, burn-out, twijfel, voldoening .... alles werd verholpen of juist geholpen.

 Dat het gebakken lucht was, zag iedereen, die voorbij zijn of haar neus kon kijken. Oude wijn in nieuwe vaten. Niks nieuws onder de zon. Leuk opstapje voor de trend-hoppers en voorbestemt om een stille dood te sterven. En zie zowaar. Het is er van gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten