maandag 13 januari 2014

Knudde

 Verwachtingen .... je moet ze niet hebben, tenzij je ze naar beneden wilt bijstellen. Zit je dan zonder is het zoiets als opslag vragen voor vrijwilligerswerk: Vrijblijvende nonsens! Gelukkig had ik ze voor deze week. Zoals ik ze altijd heb en ook weer niet. Niet hooggespannen, dus zover naar beneden bijstellen kan ook weer niet, maar het gebaar zelf behoort tot de mogelijkheden. En we gaan die mogelijkheid gebruiken ook. De tegengestelde aanpak.

 Al je iets wilt en je doet niets, dan is dat geen beste beurt. Neem je je niets voor en doet iets, dan is dat direct scoren en wel 100% meer dan het voorgenomene. Tenzij het "niets doen" de feitelijk target was, in dat geval pis je dubbel naast de pot.

 Geen targets dus voor deze week. Weer werkt niet mee, motivatie is nog steeds wieberen, fysiek ligt dwars en het humeur heeft betere tijden gekend. Kortom er zijn al eens enthousiastere maandagen de revue gepasseerd. Off the record echter druk bezig met het aanzwengelen van oude vertrouwde mechanismen. De geschiedenis kent dus ook zwartere maandagen dan deze. Eigenlijk is het gewoon zo'n welbekende maandag-maandag, zo'n eerste weekdag van niks. Zo'n dag, die je ergens zou moeten kunnen inruilen tegen een tegoedbon, te besteden voor het eerst volgende weekend. Gelukkig heeft ook deze maandag weer een morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten