woensdag 26 augustus 2015

Verdiend

 Toch de deur uit. Gedoucht en wel in Noord-Oostelijke richting. Ter plekke een drukte van jewelste. Had er een gracht geleden, zou het zo Brantôme kunnen zijn. Daarvoor ligt een rots in het centrum met daarboen op een citadel ... en nog wat huizen, cafés en eetgelegenheden. Net niet brutaal genoeg om met de auto omhoog te rijden en geen zin om dat van de andere kant te voet te doen, zijn we in het beneden deel blijven hangen. Volgende keer gewoon domme buitenlander spelen. Zolang de Franse platen op de auto zitten, kan ik dat nog maken.

 In de beneden stad is meer dan voldoende te zien en te doen. Winkels, horeca, hotels en overal toeristen. Overal behalve in het restaurant waar we binnen stapten. Stijlvolle tent, onderdeel van een hotel dat onlangs geopend is, in wat voorheen een soort winkel of winkelcentrum was. Stijl, sfeer, service .... benieuwd naar de kwaliteit van de keuken en kelder.

 Kwart over twee als we aan tafel schuiven en ons vriendelijk gevraagd wordt of we iets willen eten of alleen drinken. Zou je in Frankrijk niet hoeven te proberen. Na tweeën is de keuken gesloten en is het wachten tot half acht of later. Hier ben je welkom van acht uur 's ochtends tot middernacht.

 Een heerlijk romige tomatensoep, die qua hoeveelheid wel iets minder had gemogen, een smakelijke kipsalade resp. Cajun-kip, een goed glas rosé en Illy-koffie. Kortom niet alleen Stijl, Sfeer en Service maar ook Smakelijk. Jozef T. .... aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten