dinsdag 25 augustus 2015

Draculiaans

 Een deel van het materiaal voor de tegelkachel is gebracht. Het pièce de resistance van de geplande authentiek Roemeense kamer in wat voorheen de stal voor paarden, koeien en buffels is geweest. De tegels en de vorm van de kachel is gekozen naar een voorbeeld, wat we gezien hebben in het kasteel van Vlad (Dracula) in Bran tijdens mijn eerste uitstapje naar het Roemenië.

 Geen standaard mallen, dus, maar nieuwe. Kost wat, mn tijd. Ook hier heeft het zoeken naar een geïnteresseerde handwerker de nodige tijd gekost, maar degene die zich er nu ongeveer een jaar mee bezig houdt, werkt eraan met plezier. Zei laatst nog, dat hij zijn tegels mooier vond dan het origineel. Dan gaat het zeker iets moois worden. Heb er vertrouwen in.

 Doet goed dat er weer iets gebeurd. Beweging!! Het leven moet niet te lang stilstaan. Waar het ongeduld vandaan komt is me niet geheel duidelijk, maar mijn onvrede komt duidelijk voort uit het stagneren van de vooruitgang. Dat is me vandaag bij het uitladen van de materialen voor de kachel wel duidelijk geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten