maandag 31 augustus 2015

Nattigheid

 Ondanks het goede voornemen vroeg mijn nest uit te springen was het vandaag weer bijna half negen voordat het zover was. Betekent heel simpel: zweten! Zelfs als ik zonder koffie met de honden aan de wandel ga en probeer de beweging zo horizontaal mogelijk te houden. Af en toe, en eigenlijk vaker wil ik bergop en ondanks het tijdstip en de ontbrekende koffie dat gedaan ook vandaag .... kletsnat, dus. En dat voor negenen. Een beetje overdreven niet? Onhandig ook, omdat die douche nog steeds niet in eigen beheer is. En als Sammy dan een half uur na terugkomst nog steeds ligt te hijgen op het keukenparket, dan heb ik ook het idee, dat hij de route vandaag niet bijster prettig vond.

 Met een schoon T-shirt los je een hoop op natuurlijk, al is dat zeer waarschijnlijk maar een oplossing voor de korte termijn. Als hier iets met stip gestegen is als constante factor in mijn leven, dan is het het transpireren wel, body breed. Soms 24 uur per dag op merkbare wijze, maar in elk geval van opstaan tot retour in bed stappen. Zwarte T-shirts die, eenmaal opgedroogd, zo uit de batik-periode ergens in de 70-er jaren zouden kunnen komen dank de wit uitgeslagen zoutpatronen.

 Het T-shirt van vandaag wordt heel speciaal. Na de ochtenddosis straks nog een partij vochtvangen en bovendien onder het verpulverde gras van de bosmaaier bedolven worden. Van het originele zwarte zal rond lunchtijd weinig over zijn. Zelfs de wasmachine gooit de handdoek in de ring bij een dergelijke combi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten