dinsdag 18 augustus 2015

Mistig

  Wekker. Zes uur. In vergelijking met de afgelopen dagen is het licht, dat door de slecht sluitende luiken binnen weet te dringen, weinig overtuigend. Zou het? Na de frisse, natte ochtenden doet nu ook het licht een duit in de zak van de naderbij sluipende winter? Vanuit het bed gezien had het er alle schijn van. Een paar uur later in de auto bleek het gewoon een mistige ochtend. Met dank aan de stortregen en de weldegelijk sterk zakkende ochtendtemperaturen. Met of zonder afgeknepen lichtrijkdom in de ochtend, de winter maakt zich op richting de startblokken. Ontkennen werkt daar niet bij.

 Vergelijkingen met Frankrijk zijn gevaarlijk. Andere klimaat. Maar ook daar was het in de loop van augustus steeds groter wordende verschil tussen de temperaturen overdag en 's nachts een van de eerste tekenen van de naderende winter.

 In feite heb je maar twee seizoenen: zomer en winter, met daartussen overgangsperioden. In het landklimaat wat het hier deels is, zouden die overgangsperioden korter moeten zijn dan in het zeeklimaat van West-Europa. We gaan het zien, meemaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten