woensdag 5 augustus 2015

Boem!!

 Of het nou een 'Moment' is geweest of het een 'Grens' was, laat ik ff in het midden. Ligt altijd al dicht bij elkaar en wat maakt het uit voor het resultaat? Welke resultaat? Een uitbarsting 'en face de toute la famille'. Godverdegodver! Het heeft even geduurd, is voor mij zelfs niet direct voor de hand liggend, maar toch. Bloed onder mijn nagels vandaan zuigen, is een gevaarlijke bezigheid. Ik ken mensen, die al veel eerder geëxplodeerd zouden zijn. Wil echter niks goed praten of relativeren.

 Het nurkse gedoe van het dubbelgevouwen moedertype, dat hier iedereen de wet denkt voor te schrijven, hing me al meer dan een beetje mijn strot uit. Kun je de deur achter je dicht trekken en naar je eigen tent verkassen, zou dat waarschijnlijk nog voor enig extra uitstel hebben gezorgd. Nu was vanavond gewoon de maat vol.

 Zit je na een dag voornamelijk met andermans zaken bezig geweest te zijn, eindelijk ff in je eigen tuintje onkruid uit te trekken en in het verlengde daarvan een bierje te drinken, komt het knorrige oude geval de poort binnen gevallen. Bijna letterlijk. En steekt een tirade af, waar je geen Roemeens voor hoeft te verstaan, om te begrijpen dat de honden daar geen droog brood van lusten. In principe gaat het mij niet aan, dus ik lever wat -Engels en ondersteunend bedoeld- commentaar en laat de rest zitten. Iets met varkens en voeren, ongeduld en een volledig gebrek aan vriendelijkheid in wat heel erg in de verte misschien 'communicatie' genoemd zou kunnen worden.

 We waren op een paar minuten na, in feite onderweg naar haar plek om de avondmaaltijd te genieten. Iets met Bbq, verse groenten, etc. Dus maar niet al te moeilijk doen .... Ter plekke bleek echter (qua varkensvoervoorbereiding) helemaal niks gedaan, begon broerlief zich er ook nog eens tegen aan te bemoeien, werd het nodige van de ene naar de andere kant gekrijst, moest het eten anders, want er was iets met een kerkelijke vastedag en wilde broer ook nog aaanschuiven aan tafel voor het eten, wat ik tussen al het gekrijs door had klaar gemaakt. Dat was het befaamde druppeltje ....

 Iemand compleet maar ongegrond afzeiken, een hoop eisen, je eigen kromme ledematen nauwelijks meer kunnen gebruiken, zo'n broer, die thuis niks te vertellen heeft en dat in het ouderlijke huis compenseert en ik, zei de lul, die die hele toestand niet alleen betaalt maar ook nog klaar maakt, qua eten dan ..... Nou mijn avond was bedorven en dat hebben ze goed begrepen. Daar hoef je geen Roemeens voor te spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten