maandag 24 augustus 2015

Eigens

 Bijna vijf maanden aanwezig! Je staat er nauwelijks bij stil. Ik zal niet gaan zeuren over de vliegende tijd, maar dat neemt niet weg, dat we nog hooguit drie maanden voor de boeg hebben voordat hier de winter invalt. Drie maanden waarin een hoop moet gebeuren, wil ik niet de hele winter oergeleverd zijn aan de grillen van een sikkeneurig oudje, dat mij dan wel niet zoals zoon en dochter weet te commanderen, maar aangenaam verlopende dagen zijn zonder haar gezelschap stukken eenvoudiger te realiseren. Bovendien heb ik geen zin om middden in de winter te beginnen met het vormgeven van mijn (nwe) leven op een nieuwe plek.

 De komende dagen kortom naast het gaande houden van de opgestartte bezigheden aan de slag met het mogelijk maken van een permanent verblijf in 13. Toilet, bed en een goed werkende internetverbinding. Soort bed, bad en brood, maar dan zonder dat de overheid daarvoor moet opdraaien en die het (helaas) ook niet voor me regelt.

 Belangrijker is een einde maken aan het eindeloos heen- en weer geloop, tijdsverlies, geschakel, etc. Hoop dat de plek (eindelijk) gaat leven en de aanwezigheid ter plekke stimuleert in de vaart waarmee de afwerking van de plek erin komt en gehouden kan worden. En niet te vergeten; meer aandacht voor de honden zonder daarin steeds rekening met anderen te moeten houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten