zaterdag 29 augustus 2015

Beestenboel

 Wel naar de markt gegaan. Aardige ervaring. Voor de tweede maal. Paarden, koeien maar vooral toch kalveren, varkens groot en klein, wat schapen, een enkele geit, wat konijnen en twee pony's. Verder wat eet- en drinktenten, een soort rommelmarkt met schoenen en kleding en allerlei andere commercie o.a. tuigspul voor paarden.

 Open veld. Mens en dier in de volle zon. Beesten opgesloten, aan de ketting of aangespannen voor een van de vele paardenkarren, waarmee men uit de omliggende dorpen naar de markt was gekomen. Veel verkopers, weinig zichtbare koopactiviteit. Men klaagt steen en been over de prijzen. Iets meer dan 7 Lei per kilo voor levend varkensvlees waar een paar jaar geleden nog 10 werd betaald, etc, maar laden ondertussen wel hun boodschappenkarren vol in prijsdumpers als "Penny".....

 Rondgelopen om een idee van de prijzen te krijgen. Het stierkalf zal toch eens weg moeten en de twee oversized mestvarkens ook. Had het aan Mariana gelegen, zou ze zo de pony's hebben gekocht. Een jaar te vroeg en mij iets te willekeurig.

 Ter afsluiting bier gedronken en gehaktworsten met veel mosterd en een beetje brood gegeten. Als je de bierconsumptie zag ..... en dan bij de ingang 7 politiewagens en een stuk of 10 agenten. Ik heb niet goed gekeken, maar die moeten last van een tijdelijke blindheid hebben gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten