vrijdag 28 augustus 2015

Beperken

 De dag afgesloten met de aanschaf van een elektrische vleesmolen annex tomatensappers. Nee, niet voor mij. Ik snap ook eigenlijk niet wat de zin van een apparaat is, dat je welgeteld tweemaal per jaar (maximaal!) zult gebruiken. Eenmaal in november of december als een varken wordt geslacht en eenmaal nu, als de tomaten rijp zijn. Het enige wat me nu wel duidelijk wordt, is het 'waarom' van de hoeveelheid tomatenplanten, die je in de tuinen ziet. En dan lijkt me tomatensap maken toch eerlijk gezegd niet de meest voor de handliggende verwerkingswijze. Ik zou meer aan puree, gedroogde tomaten, etc, denken.

 Maar oké, beloofd is beloofd, dus die machine mocht er komen onder de voorwaarde van niet teveel overbodige extra functies. In één van de winkels stond na een week nog steeds hetzelfde apparaat te pronken, wat ze een week geleden al niet konden leveren en nu nog steeds niet. In een andere zaak stond meer op de doos, dan er feitelijk in zat. En dat betrof precies het sapgedeelte. Maar niet getreurd, dat kon je dan weer los kopen in de naastliggende supermarkt.

 Na een hoop geloop, een digitale drukfout qua prijs van het losse onderdeel, waardoor we slechts 1/10 van de feitelijke prijs hoefden te betalen, ging het eindelijk huiswaarts, niet via de bedachte omweg, daarvoor had het tomatengedoe teveel tijd gekost, maar toch nog wel ff anders dan de heenweg. Laat terug in huis. Als hond zou ik met zo'n baas niet blij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten