zondag 9 augustus 2015

Smaak

 De koffie smaakt niet ... Slecht begin van de dag. Scheelt dat het zondag is en zich weer vreemd genoeg, maar eerder regel dan uitzondering, geen plannen voor de dag melden. Dan beginnen we maar met boodschappen. Niet in het dorp, want die hebben geen verse melk, die heeft hier tenslotte iedereen zelf rondlopen.

 Zeven kilometer verderop is iets van een supermarkt. Niks bijzonders. Een mix van Aldi en Lidl, ook van Duits orgine. Beperkt aanbod. Wat bekende merken en een hoop wat ergens anders op lijkt, maar het niet is. Veel frisdrank en water in 2,5 literflessen, voornamelijk -ook voor hier- onbekende biersoorten in glas, blik of plastic van 0,33 t/m 2,5 liter en wijn van dulce tot demisec. Hoekje met verse groenten en fruit, meestal cat. II, hoekje met goedkoop Blokkerachtig spul, veel soorten koekjes, verder van alles wel iets èn een hoek gekoelde zuivel. Redelijke keuze qua prijsverschillen en soorten, zelfs Franse kaas, al komt die uit Duitsland.

 Snel een paar pakken halfvolle melk gescoord en nog wat vers stokbrood, klein formaat, meegegrist. Retour koffie en zien, dat ik die rotsmaak uit mijn mond kwijt raak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten