dinsdag 18 augustus 2015

Stedentrip

 Feestdag. Ff er tussen uit. Stukje rijden. Vandaar het onchristelijke tijdstip waarop vanochtend dromeland bruut de deur werd gewezen. Kost dan, dank honden en eega nog dik twee uur voor ik de auto het dorp uit stuur. Is niet vergelijkbaar met het half uur, waarin ik de laatste jaren vanuit bed, via douche en na inpakken van de koffer de oprit af wist te rijden. Maar soit, iets met appels en peren, ander omstandigheden en eigen keuze.

 Doel is Cluj-Napoca. Een nachtje overblijven zonder dat ik om 4 uur in de ochtend het nest uit moet komen en met een taxi richting de luchthaven moet, vanwege de terugvlucht naar Frankrijk. Nee! Samen uit, samen thuis. Geen halszaak, ook absoluut geen verplichting, maar in deze een prettig idee en ruim voldoende voor wat voorpret.

 De weg kan ik inmiddels dromen. Het is met het soort weggebruikers aan te raden, dat 'dromen' niet al te letterlijk te doen. De stad ingedoken (het gaat kilometers steil bergaf ....) en op het laatste moment (Sterke kant van Roemenen!!) besloten om naar een hotel te gaan op een heuvel, midden in de stad: Belvedere. Een groter gebrek aan creativiteit in de naamgeving is moeilijk te bedenken. Een communistisch bouwsel, bedoeld voor buitenlandse valuta aandragers en partijvolk, hoekige zestiger jaren stijl, binnen kolossale entree met lelijke kroonluchters, kantine-achtig restaurant annex ontbijtruimte en kleine maar verbazend goed afgewerkte kamers. Vergane glorie, die men doende is te reanimeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten