dinsdag 25 augustus 2015

Installatieleer

 Lang geaarzeld en eindelijk doorgepakt. Al die tientallen kleinere en een paar grote blauwe Grohe dozen en doosjes opengemaakt en gekeken wat er precies inzat, in de hoop dat ik zou snappen hoe de vork in de steel gezet moet worden. Deels lukte dat eenvoudig. Wasbakken, Toiletstellage, douchewaterafvoer en dito kop. De grote stukken wezen zich redelijk vanzelf.

 Al die kleine doosjes waren minder vanzelfsprekend en na een eerste inspectieronde bleven een paar vraagtekens over. De zijdouches waren duidelijk. Het stoomelement idem. Ook de belachelijk grote schakelkast voor de koppelingen tussen licht, geluid, stoom en water gaf geen probleem. Maar zoals je bij het hermonteren van een in onderdelen uiteengeschroefde auto schijnbaar steeds iets overhoudt, had ik een paar doosjes die ik niet kon plaatsen. Met de originele bestelbon erbij bleek echter toch alles nodig.

 Het geloof in de badkamer dus hervonden. De installatie is helder en in feite uiterst eenvoudig. Alles is overduidelijk in tekeningen weergegeven. Maar daar hoeft werkelijk niemand voor uit Boekarest te komen of een installateur zich aan rijk proberen te rekenen 'vanwege de complexiteit'. De volgende stap is het spul plaatsen op een manier, die het tegelen niet te zeer in de weg gaat zitten. Graag wel ietsje vlotter als het kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten