donderdag 27 november 2014

Verschillen

 De winter is begonnen. Zou je hier niet zeggen met die nog steeds hoge temperaturen eind november, maar aan de andere kant van Europa halen de nachten inmiddels dubbele cijfers onder de nul en blijft het kwik ook overdag uit de plus. Aannemer wil doorwerken en had bedacht om vandaag het allang op de rol staande rookkanaal in het nieuwe deel te maken om morgen binnen te kunnen stoken. Heb meneer gevraagd of hij nog wel goed bij zijn hoofd was. Misschien nooit van droogtijd gehoord? Zoiets wordt dan weggewuifd. Natuurlijk die schoorsteen kiept overmorgen niet direct om, maar binnen een paar jaar heb je gegarandeerd problemen. Dat weten ze eigenlijk wel, maar willen ze niet zien. Dat is een zorg voor later. Nu is het koud en moet vuur gemaakt kunnen worden ....... Nou mooi niet!!

 Droogtijd minimaal zes weken en dan voorzichtig de boel opstoken, dus forget it deze winter. Veel gebrom en uiteindelijk blijkt ook een elektrische radiator mogelijk. Natuurlijk met het verbruik op mijn rekening, maar soit. En of dat werkelijk voldoende is....? Liever pleisterwerk dat over een paar jaar naar beneden komt dan een schoorsteen die al z'n beste tijd heeft gehad.

 Dit is weer zo'n prachtig voorbeeld van een volledig gebrek aan planning. Dat dat ding er moet komen is al maanden bekend en nu de omstandigheden voor de uitvoering verre van ideaal zijn, wordt er aan begonnen. Ik heb meelij met de werklui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten