woensdag 26 november 2014

Copieus

 Niet mijn bed uit te branden. Voor de rest alles weer ouwe koek en ei. Afwas nog minimaal, daarvoor was in ruime mate, poetsen kan natuurlijk altijd en ook de administratie heeft nog enkele rondslingerende staartjes. Eerst koffie. Het is zo slordig om te lunchen als ontbijt. Nu is ontbijten eigenlijk niet aan mij besteed. Bleek maandagochtend maar weereens toen ik uit nieuwsgierigheid de ontbijtruimte in het hotel binnenliep. Eten mensen dit werkelijk als ontbijt???

 Sla, gesneden komkommer, mini-tomaten, geraspte wortel, gekookte eieren (4 en 7 min), roereieren, worstjes, spek, bacon, rolmopsen, gerookte zalm, Franse kazen, Nederlandse oude en jong belegen kaas, diverse gesneden vleessoorten, walnoten, pompoenpitten, rozijnen, geconfijte gember, gesneden vers fruit (appel, ananas, watermeloen, grapefruit, sinaappel), een stuk of 12 verschillende 'corn flackes', yogurt los en in potjes, melk, karnemelk, vele theesoorten, brood om te snijden maar ook al gesneden, croissants, pains aux chocolat, beignets, muffins in 3 soorten, donuts en diversen jammen, gelees en marmelades. En ik pretendeer niet volledig te zijn.

 Vol vertrouwen mijn koffie verkeerd besteld en maar direct er aan toegevoegd "met extra melk". Krijg je ruim vijf minuten later een wat groot uitgevallen espresso-kopje voor de helft gevuld met koffie, waar ook melk in zit. Dan doen zelfs de Fransen nog beter. Teruggelopen en oplaten vullen met melk. Nog ff geïnformeerd of ze geen grotere koppen hadden. Dat later bij de tweede ronde nog eens geprobeerd. Kosten (incl. een sneetje brood, twee plakken kaas, wat verse vruchten en yogurt): 23 euro .... 55 gulden. Er mag gelachen worden!! Een half uur later in de Jordaan voor 2 euro zonder problemen èn met gratis koekje een echte verkeerde koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten