zondag 9 november 2014

Tellen

 Wederom 1847 passen rond the meer gestapt. Dat doe ik nu ruim 14 jaar, minimaal 1x per dag ... dat zijn 9.438.170 passen, die ik minimaal gelopen ben, alleen al voor het uitlaten van de honden. In werkelijkheid zullen het er veel meer zijn. De eerste 7 - 9 jaar deed ik de ronde tweemaal per dag, maar werd daarbij (soms) afgewisseld door Yoland. In feite zal het dus 1,5 zoveel zijn, dwz 14.157.255 keer de ene voet voor de andere.

 Aantallen van een regelmatige handeling door de jaren heen krijgen snel iets duizelingwekkends. Tel voor de gein maar het aantal slagen, dat je hart gedaan heeft tot op heden. Gelukkig hoef je daar niet bij na te denken en gaat dat over het algemeen zonder problemen. Het aantal maal dat je adem hebt gehaald, de m3's stront, die je geproduceerd hebt, het aantal liter gede-alcoholiseerde drank, die je uitgepist hebt, etc. etc. De kilometers die je in je vierwieler gemaakt hebt  ...... 456.873 km en dan ben ik pas na mijn veertigste begonnen.

 Toch iets filosofisch aan deze dag. Hangt het in de lucht? Heeft het met mijn bio-ritme te maken? Staan de sterren in een reflectieve constellatie? Maakt mijn geest dankbaar gebruik van de plots door het gepieker vrijgegeven denkruimte? Hé Joost, kom op, vertel 'ns. Als je hem nodig hebt .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten