zaterdag 1 november 2014

Jaarwisseling

 De eerste voor dit jaar komt er aan: 3/11, na de zieltjes en de heiligen. Puur naar de meters tekst kijkend, privé-tekst dan wel te verstaan, stabiliseert de boel sinds 2012. Het derde jaar op rij zit ik rond de 80 pagina's in Word. 2011 was het nog het dubbele met een top in 2009 van ruim over de 300. 2009 moet dus wel het meest beroerde jaar zijn geweest na de dood van Yoland, uitgaande van het feit, dat ik minder tijd aan schrijven besteed, als het me beter gaat.

 In het blog is precies een omgekeerde beweging zichtbaar. Zegt wel iets over de aard van die schrijverij, lijkt me zo. Privé kalmer, algemeen drukker. Het manneke krijgt kortom praatjes. Op schrift dan wel te verstaan. Verbaal zal ik niet snel iemand vermoeien.

 Voel ook vandaag weer zo'n dag aankomen, die ik het liefst op het toetsenbord zou verkeuvelen. Heb ik aan het begin van de maand wel vaker last van. Die verdwenen sliert geeft behalve visueel esthetisch genot blijkbaar ook een gevoel van vrijheid en ruimte. Ruimte die ik dan weer domgenoeg wil opvullen. Ach, de mens .... Moeten we het er nog over hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten