vrijdag 28 november 2014

Bijkomen

 Een bak thee zonder thee, wat speculaasbrokken en hop, richting bedje-veren-lakenstraat. Kan nog beginnen over Duimelot & Co, dan kan ik het etiketje "Seniel" moeilijk meer ontlopen. Heb het gehad voor vandaag. Zo'n dag waarop alle moeite wordt beloond met extra obstakels, reëel of mogelijk. Je zou denken, dat je inmiddels alles gehad heb. Vergeet het maar. Blijkt maar weer mooi. Het leven is nooit te beroerd om in extra dwarsliggers te grossieren.

 Zien wat dit voor nacht oplevert. In welke grootse activiteiten gaan mijn over het algemeen feestelijke dromen vormgegeven worden? Feestelijk met -vanzelfsprekend- een naar staartje. Kom op hé, ook dromen doe je tenslotte niet voor je lol, is niet voor niks een onderdeel van je leven. Morgen weet ik meer. Schijnt misschien wel de zon. Letterlijk of ook niet. Het kan een hoop kanten op, ook de minder verkeerden.

 Eerst de boel maar laten bezinken. Hoofd legen. Lijf kalmeren. Gedachten een niveautje lager vrij laten. Zien dat alles weer op werkbare plekken terecht komt. Met een beetje geluk, zou het kunnen (?), gaat dat vanzelf. Dan is alles ineens lichter, kleurrijker, vrolijker, frisser, smaakvoller, aantrekkelijker. De uitgangspunten ogen niet verkeerd. Een weekend zonder burgemeesters, aannemers of ambtenaren ...... Wat zie ik over het hoofd??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten