dinsdag 11 november 2014

Rampzalig

 Wat is het toch simpel, zeker met de hedendaagse middelen, en wat zijn mensen er slecht in. Communicatie. Slordig. Egoïstisch. Nalatig. Een hoop denken maar weinig doen. Vanalles vinden maar het vergeten toe te passen. Alles op het laatste moment. Pas reactie bij navraag. Flauwe smoezen. Antwoorden die beginnen met "Ik dacht ....." Het laatste, wat in communicatie functioneert, is denken ..... dat terrein heeft nog steeds (gelukkig, maar helaas ...) geen digitale linkmogelijkheid.

 Niks eenvoudiger dan fatsoenlijk omgaan met het maken en nakomen van  afspraken en of het beantwoorden van vragen. Ping-pong-ping en desnoods nog een pong-ping en het is geregeld. Kinderspel, maar aan het merendeel van de volwassenen niet besteed. Liefst laat ik dergelijke lui in de stront zakken. Niet meer reageren en dan zijn ineens de rapen gaar. Als het aan de eigen kleren gaat is verontwaardiging je deel. Maar omgekeerd .... zoek het uit! Helaas kun je mensen niet altijd een spiegel voor houden zonder het risico je in je eigen vingers te snijden. Het gedrag gaat nl. over het algemeen gepaard met een gedegen plank voor de kop. Minimaal eiken.

 Dus uiteindelijk liggen de gevolgen van andermans gemakzucht en gebrek aan communicatieve vermogens of simpelweg luiheid dus alsnog op je eigen bordje. De terreur van andermans moedwillige onvermogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten