vrijdag 14 november 2014

Domwerk

 Nou zou het toch leuk zijn om eens een vrolijk stukje te kunnen schrijven met tenminste een kern van waarheid erin. Net nog gezocht met vergrootglas en zaklataarn, maar niks kunnen vinden. Verzet tegen mezelf, geëmmer met geldzuigende instanties, medische controles waar je grote vraagtekens bij kunt zetten, papieren sorteren waar fijntjes opgedrukt staat "Verplicht minimaal 5 jaar bewaren". Waar zijn de dobbelstenen, het zelfgebrouwen bier, het kampvuur, de sterke verhalen en de zachte vrouwen ....

 Dat ook nog ..... Mopperen, soit, maar zelfmeelij kunnen we nou werkelijk niet gebruiken. Allez, in de benen door de regen, aanrecht schonen, hondenkoffertjes vullen, kattenverzorger bijpraten, papieren opbergen, stofzuigen, spullen bij elkaar zoeken en dan zal het zo langzamerhand wel weer tegen bedtijd aanleunen.

 Weereens tijd om het verstand op nul te zetten en de blik in de verte te richten. Doen, gewoon doen en niet denken, vooral die grijze massa links laten liggen. Het is net als met de afwas en de rest ... eens in de zoveel tijd moet de bezem erdoorheen, is het schoon, leeg en opgeruimd waarna het aanschuif-, opstapel- en vervuilingsproces weer in alle vrijheid zijn gang kan gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten