woensdag 26 november 2014

Bouwterrein

 Als iets duidelijkis geworden in de afgelopen week, dan is het wel dat de boel daar niet af zal zijn, als ik hier mijn biezen pak. Ongeacht het moment waarop. De afwerking maakt steeds duidelijker, dat aannemer en ik er niet dezelfde kwaliteitsnormen op na houden. Goed voor het grove werk en vreemd genoeg ook voor gedetailleerd verfwerk, maar voor de rest erg slordig en gemakzuchtig. Teveel "Dit is toch ook goed." of "Maar dat kan toch ook.".

 Een septictank waar in na een paar dagen 20 cm water staat is gewoon lek. Het is geen kwestie van "Het zijn maar 20 cm water." Waar water inkomt gaat ook water uit en straks staat daar bijna 2 meter vuil water in dat niet direct vanuit de tank in de grond behoort te zakken, maar na een zeker vertoeven en bacteriële verwerking in de tank via het vloeiveld in de grond hoort te verdwijnen. Dat kost dus dagen praten. En zo is er meer.

 Dus in het programma voor de komende (laatste?) maanden alles weggestreept, waarbij het beter is als ik er met mijn neus bovenop sta. Mn de badkamer. Daar begon de discussie alweer bij de vloerverwarming. Prachtige systemen te koop met isolatie, klikfixatie van de waterslang, minimale wapening (vloer zelf is al gewapend) en met 5-6 cm ben je klaar voor het tegelen ipv van de 8-10 van de aannemer met het nodige overbodige geïmproviseer, die later ongetwijfeld ruimer blijken uit te vallen. En dan heb ik het nog niet over het leidingwerk gehad, dat weggewerkt moet worden of het simpele feit dat ieder cm ruimte telt.  Ik heb toen de moed uit mijn schoenen omhoog getrokken en gezegd dat we die hele badkamer mooi straks wel zien. Beter wat later dan me van begin af aan moeten ergeren aan zichtbare slordigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten