zondag 9 november 2014

Vastloper

 Een dood punt. Geen beweging, geen enkel kant op. Lijkt op evenwicht, maar is het niet. Een evenwicht verstoor je met de kleinst denkbare aanraking. Tegen een dood punt kun je rustig aanleunen. Over een dood punt heen weer in beweging komen kost energie. Op dit moment niet de zin deze te verspillen. Laat die inbreng maar extern aangevoerd worden. Voor het moment genoeg geïnvesteerd of beter verbrand.

 Ik laat deze dag en de paar die deze week nog volgen maar op en/of over me heen komen. Zie wel wat ik er mee kan. Wat 'moet' is het bed verschonen, want dat heb ik vanmorgen maar afgehaald, anders zag ik het weer niet gebeuren. De rest mag, kan, zou geen kwaad kunnen, is deels zelfs wenselijk, maar de wereld zal niet vastlopen laat staan vergaan, als ik me er vandaag niet aan vergrijp.

 Wie of wat me in beweging brengt vandaag .... ik laat me verrassen. Ik zit en ik zit goed. Doeeeeii. Beetje lopen, beetje koken, beetje schrijven, beetje denken, beetje niks van dat alles, beetje meer van dat laatste en misschien ook niet. Dat heet vrijheid, vooral als er niemand om je heen is, die zich daar aan kan lopen storen. Hiephoi, mijn solo-bestand. Je krijgt de smaak altijd pas te pakken, als de kansen weer bijna verkeken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten