dinsdag 11 november 2014

Grenzen

 Dsjuu ... soms is het maar wat goed, dat niemand in mijn omgeving vertoeft. Niet zij die problemen maken maar ook geen onschuldige 'voorbijganger', die uit het niets een een golf onredelijkheid over zich heen zou kunnen krijgen.

 Het doet me denken aan de discussies, die Yoland en ik konden hebben. Onderwerp ter tafel, besproken, water bij de wijn van beide kanten, resultaat ..... verder. Theoretisch dan wel te verstaan. Een kunst, die ik me in al die jaren nooit eigen heb kunnen maken, is doorhebben of Yoland het nou echt eens was met het genomen besluit of niet.

 Indien "Ja", dan was niks aan het handje en gebeurde wat afgesproken was of niet, maar dat had dan alleen met tijdgebrek of iets dergelijks te maken. Indien "Nee", dan ontstond een soort guerilla en kwam het onderwerp steeds weer ter tafel op de meest uiteenlopende momenten en in de minste herkenbare vormen. Via achterdeurtjes werd dan geprobeerd het aan de wijn toegevoegde water terug te nemen of in elk geval te verminderen.

 Ok. Het kan gebeuren, dat je obv voortslepend inzicht een onderwerp opnieuw besproken wilt zien. Maar dan zou dit een uitzonderingsmechanisme zijn geweest. Daarvoor gebeurde het te vaak. Het voelde als bloed onder mijn nagels vandaan halen. Misschien mijn fout ..... zeker toen de lunch door de lucht vloog. Maar ik heb daarna netjes de scherven opgeruimd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten