zondag 30 november 2014

Overgangen

 Nu de dagen (voorlopig) redelijk gestabiliseerd lijken valt het op dat de nachten daar een eigen mening over op na houden. Behalve weinig stabiel in de goede betekenis van het woord, ontgaat me vooralsnog de link tussen dag en nacht. Andersom is ie duidelijker. Vliegt een nacht uit de bocht, dan heb ik minimaal startproblemen en soms zo'n loden last op de dag liggen, dat ie langzaam verstikt, zonder dat het me lukt 'm lucht te geven. Geen regel gelukkig.

 Omgekeerd ligt dat minder duidelijk om niet te zeggen ogenschijnlijk willekeurig. Misschien maar eens een checklist maken van de manier waarop de dag in de nacht overgaat. Vroeg/laat, alcohol/nuchter, gesport/niet, met thee/zonder, gember/niet, zwaar gegeten/licht, vroeg gegeten/laat, Pc/anders, muziek/niet .... ergens zou toch een verband moeten opduiken. Tenminste dat lijkt me waarschijnlijker dan dat hier werkelijk de willekeur het voor het zeggen heeft. Ideetje.

 Nu gewoon een dag. Een zondag. Een zonnige zondag ... tenminste, dat was het een half uur geleden. Een schrijfdag, maar niet zozeer hier. Er zijn mensen die de moderne communicatiemiddelen bewust mijden. En aangezien ik zelden zin heb in uitgebreide telefoongesprekken grijpen we terug naar een inmiddels haast pré-historische maar twintig jaar geleden nog actuele bezigheid: brief schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten