donderdag 21 mei 2015

Wazig

 Vermogens verminderen. En dan heb ik het voor de afwisseling eens niet over de bankrekening. Het gaat staps- cq schoksgewijs en/of geleidelijk danwel sluipenderwijs, maar de momenten, waarop je moet constateren dat een van je vermogens een stapje terug doet, passeren onmiskenbaar. Ik zal niet te persoonlijk worden en me beperken tot de groeiende noodzaak voor een leesbril.

 De momenten, dat het zicht, mn in de ochtend een stuk minder is, fietsten de laatste jaren  wel vaker voorbij. Vooral in de winterperioden en natuurlijk op de ochtenden na een beschonken avond. De laatste tijd zou dat echter betekenen, dat het constant winter is en/of ik in de olie ben dan wel met een stuk in mijn kraag rondloop. Wat absoluut niet het geval is. Het is dertig graden boven nul. En ik ben geen lid van de blauwe knoop en zal dat ook nooit worden, maar vergeleken met Frankrijk lijkt het hier toch af en toe op het bestaan van een geheelonthouder.

 De vrees zou daarom gerechtvaardigd kunnen zijn, dat het stapje terug deze keer definitief is. Op naar de tweede bril dus, want die varilux van een paar jaar geleden was geen succes. Mag een opticien het de normaalste zaak van de wereld vinden, maar ik pas mijn leven niet aan aan een bril. Het werkt precies omgekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten