zaterdag 23 mei 2015

Funeral

 Bezig met de zoekttocht naar een verpakking, die een beetje aan de wensen tegemoet komt en per direct in de gewenste hoeveelheid verkrijgbaar is, weer een afzegging voor het feest. Hierin heb je twee categorieën. Ten eerste het gelul-op-het-laatste-moment van mensen, die gewoon niet willen komen, maar vinden, dat ze dat eigenlijk niet kunnen maken. En ten tweede de echte pechvogels en zo eentje was het nu. Iemand die zich overduidelijk op het feest had verheugd en daar een streep doorheen getrokken ziet door haar moeder, die ze vanochtend dood aantrof.

 Wat een plotseling dood teweeg kan brengen, daar weet ik wel het een en ander van af. En hoe het precies allemaal zit en wat de persoon werkelijk denkt en zou willen, weet ik niet, maar hier heb je nog van die ongeschreven wetten, die in Nederland lang geleden al bij het oudvuil zijn beland. Of ze wil of niet, ons feest is nu gewoon voor haar van de baan. Wordt weer schuiven in de tafelschikking.

 Het tweede sterfgeval trouwens in de kring van de genodigden. Blijft het daar bij of gaan we op naar de omkering van "Four weddings and a funeral"?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten