zondag 31 mei 2015

Epilogeren

 Wakker geworden na iets van 8 uur uit een voor mijn gevoel droomloze slaap. Rustig aan de koffie moest bevochten worden. Blijkbar heeft men hier erg slechte ervaringen qua betalen. Na tig misgegane afspraken was de directeur plots wel aanwezig ... En hoe! Kan nauwelijks anders dan dat dat iets met de centen te maken heeft .... Kwalijke constructie.

 Na een hoop gedoe en kaartlimieten, die gelukkig het betalen van tamelijke ongewone transacties niet in de weg stonden, konden we de volgende koffie in alle rust genieten. De arme man van de receptie nog naar de rand van een zenuwinzinking gedreven bij de afrekening van de kamers en toen ook het uitzwaaien beginnen.

 Al die mensen, waar je eigenlijk nauwelijks tijd voor hebt gehad en die weer op het punt van vertrekken staan. De een wat sneller, de ander minder gedreven, maar allemaal tevreden en onder de indruk. Nu had dat laatste voor mij niet gehoeven, maar voor de lokale beleving is het schijnbaar een extra pluspunt.

 Ergens tegen het middaguur de boel afgekapt, het zooitje kleren, cadeau's en overgebleven sterke drank ingeladen en retour richting de honden. Ik dan. Dat is het voordeel van eigen auto's. Moeders had niet zo'n zin om zich alweer terug te trekken op het platteland en dochters horen dan blijkbaar, die wensen te faciliteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten