dinsdag 12 mei 2015

Vertrekken

 Door de steeds serieuzer wordende verkeersinfarct retour centrum. Volgens de taxichauffeuse loopt de boel na vieren compleet vast. Terug in in het historische centrum en  nog steeds geen middag. Iets eten. Uit de vele eetgelegenheden, mede op aanraden van de taxichauffeuse, gekozen voor de Trattoria Buongiorno. Italiaans. Daar had ik wel zin in. Dat Roemenië zo aanschuurt tegen Italië, bevalt me sowieso. Het is alsof je twee voor de prijs van één krijgt.

 Na de lichte maar smakelijke lunch weinig meer gedaan in Boekarest. Een plattegrond gekocht maar ook op het geplastificeerde papier geen winkelgedeelte kunnen vinden. Het bevestigt het idee, dat er veel te zien is, als je zin hebt om te lopen. Het centrum, of wat er op de plattegrond voor door moet gaan, ligt een beetje noordwesten van het oude stadsdeel, dat volgeplempt is met eet- en drinkgelegenheden. Zal de komende dagen een poging in het internet wagen. Haast heeft het niet. Er zijn zat echte prioriteiten.

 Uiteindelijk nog een stuk in de richting van de Autogara Militari gelopen. Voelde echter absoluut niet de behoefte om de prestatie van vanochtend in omgekeerde richting te herhalen. Nog in het oude(re) centrum in een taxi gestapt. Gevolg .... twee uur wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten