zaterdag 30 mei 2015

Koninklijk

 Met de rijtuigen door het drukke zaterdagochtendverkeer richting het openluchtmuseum aan de rand van de stad. De koetsier van onze kar bleek iemand, die, net als ogenschijnlijk de meeste Roemenen, er veel plezier in schepte om te babbelen. Aan mij niet besteed, maar ik zat niet alleen in de koets.

 De hele weg werd over vanalles en nog wat gekeuveld. Ondertussen passeerden veel vriendelijk toeterende auto's, zwaaiden mensen die we passeerden en de nodige lui wensten ons veel geluk en een goede gezondheid toe. De rit mag met een gerust hart koninklijk worden genoemd. Erg langzaam, dat wel. Duidelijk uit een andere tijd. Een tijd die trouwens voor een hoop mensen op het platteland nog niet voorbij is.

 Na een 'light' versie van de orthodoxe huwelijksvoltrekking de zoveelste riedel groepsfoto's afgekapt, een paar pose-plaatjes geschoten, rondje door het museum getrokken en retour hotel annex feestplek. Timing was bijna perfect, dus we konden direct door aan de drank. Eindelijk kon het feest beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten