zaterdag 9 mei 2015

Schoonheid

 De hele dag bezig geweest met de derde en hopelijk voorlaatste schoonmaakronde van de keuken. Nu de eetkamervloer vuilbestendig zou moeten zijn, kan het huis twee kanten op schoongemaakt worden. Dat heb ik me tenminste bedacht. Zien hoe acceptabel het parket oogt als het onder het karton vandaan komt en het ontdaan is van zand en minder krasserig vuil. Gaspitten kunnen aangesloten en de wasbakken geïinstalleerd.

 Het is bijna een militaire operatie. Vanuit de eetkamer wordt een bruggenhoofd geslagen. De eerste, geplette kartonnen doos kan naar buiten, de zooi die achterblijft opgezogen en dan met een doek verwijderen waar het de stofzuiger aan vermogen cq zuigkracht ontbreekt. Dat laatste heeft minder met vermogen te maken, dan de consument decennialang is wijsgemaakt .... heb ik nog niet zolang geleden begrepen.

 Ongeschonden is de vloer niet, maar het is ook absoluut niet noodzakelijk om de vloer opnieuw te lakken, zoals de aannemer in ongekende voortvarendheid onlangs voorstelde. De vloer is een keukenvloer en dient voor gebruik en niet ter bewondering van afstand. Krassen e.d. zijn kortom niet te voorkomen. Wat niet gezegd kan worden van de deuken, die op een paar plaatsen in het parket zitten. Dat is niet het werk van een paar krassende zandkorrels, daar is iets met kracht op de vloer terechtgekomen wat beter buiten gedaan of gebeurd had kunnen zijn. Maar ook daar is een nieuwe laklaag niet de oplossing. Hier werkt alleen accepteren en verder niet over zeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten