zondag 31 mei 2015

Restanten

 De honden gevoerd, de auto leeggeruimd, de cadeau's uitgepakt en uitgestald. Geinigheden, mooie zaken maar helaas ook van die dingen, die je liever niet had gehad, maar nog jaren zult moeten bewaren en/of gebruiken, omdat de aanwezigheid gecontroleerd dan wel de afwezigheid je niet in dank zal worden afgenomen. Gelukkig hebben de meesten zich naar goed Roemeens gebruik beperkt tot het spenderen van een geldbedrag. De centen kun je tenminste naar eigen inzicht spenderen.

 Ik heb me om te beginnen een bier genomen, dat ik op de terugweg met de sleutel in de bar heb gekocht. Zien waar het me de komende dagen gaat lukken om aan en/of in te haken. Het schakelen gaat hopelijk iets soepeler, maar toch eerst zien en dan geloven. Eerst zijn er nog rekeningen te betalen, die niet zo nodig om twee uur 's nachts voldaan moesten worden. Er moet nog iets met de hele berg bloemen, al zou ik niet weten wat. En ik heb mijn zus beloofd haar dinsdag in Médias op de trein te zetten.

 Daarna is het blog aan de beurt, vervolgens de stront van de honden ruimen, de draad van de tuin oppakken en het huis stap voor stap inrichten en leefbaar(der) maken. Nog steeds geen tijd voor verveling en dat is goed ook als het niet geheel ten kostte van de terrasmogelijkheden gaat. Prioriteiten zijn nou eenmaal prioriteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten