maandag 11 mei 2015

Scheepsrecht

 Targu Mures. Cardiovascular disease and heart Transplant Institute dan wel Center, daar wil ik vanaf zijn. Een afdeling in een groot algemeen ziekenhuis. Het is een grote, op het eerste oog niet ongezellige stad. Het is ff zoeken, maar, zoals me al eerder is opgevallen, ziekenhuizen staan erg prominent aangegeven op de richtingaanwijzers voor het verkeer. Het kost een extra rondje door een deel van het centrum en de route werd niet wat ik vooraf bedacht had, maar netjes optijd ter plekke.

 Wat qua vinden van de plek redelijk probleemloos ging, werd ruimschoots gecompenseerd door de tijd, die verloren ging met het zoeken naar een plek voor de auto. Het parkeren was een ramp. Blijkbaar is de parkeerruimte gebaseerd op de tijd, dat iedereen nog te voet of hooguit met paard en wagen arriveerde. Auto's staan op de stomste plaatsen, dubbel of driedubbel geparkeerd, als je het willekeurig wegzetten van auto's zo mag noemen. Vaak staat iemand bij de auto vanwege de onmogelijke manier, waarop het geval is geparkeerd is, en de overvloedig aanwezige politie.

 Binnen nog meer mensen dan buiten. Smalle lange gangen met stoelen langs de muren. Verstopte gangen, want je komt hier niet alleen naar het ziekenhuis, maar gelijk met de hele familie en/of buren en bekenden. Er heerst een gelaten sfeer. Het stinkt er naar mens, ook al mag niet gerookt worden en houdt men zich daar redelijk aan. Lopend door de gangen overvalt je onvermijdelijk het gevoel in een bunker te verblijven. ... Kortom een Roemeens Ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten