donderdag 14 mei 2015

Uitsmijter?

 Gaat het een memorabel moment worden? Het moment, waarop alle voorbereidingen, moeite, initiatieven, ergernissen en ander soortig spul uit de categorie "Bloed, zweet en tranen" plompverloren in het water kan worden gedumpt?? Dank je vriendelijk, maar helaas, het is allemaal voor nop geweest?? Gaat dat werkelijk gebeuren? Je zou er niet eens bij stil moeten hoeven staan. Het is iets, dat pas ver na de laatst denkbare dwarsligger vagelijk onder het stof in de hoek der onmogelijkheden herkend zou kunnen worden. En dat hooguit als theoretische rampmogelijkheid. De werkelijkheid bewijst echter wederom een keertje surrealistischer te zijn, dan welk apocalyptisch scenario ook, dat uit het menselijke brein geperst kan worden.

 Ruim een jaar geleden alles denkbare opgeschoteld, voorgekauwd, herkauwd, bevestiging gevraagd en er in de daarop volgende maanden met regelmaat op teruggekomen.

 "Of het allemaal wel klopt?".
 "Nee, geen problemen. Alles ok." "Nee, dat is allemaal niet nodig om te doen." "Nee, het zit dubbel en dwars gebeiteld."
 "Nee, dus .........."

 En dat 5 dagen voordat de definitieve papierzooi ingeleverd moet worden. Vijf dagen incl. een weekend waarin niks te regelen valt en een notaris, die eenvoudigweg stelt, dat het gewenste een jaar gaat duren .... En dan wordt van mij verwacht, dat ik vriendelijk, vrolijk en begripvol overloop van bewondering voor wat op het laatste moment mogelijkwijs aan halfslachtige alternatieven in elkaar geflanst zou kunnen worden. Je maakt meer kans met de vraag om de betonpeilers van de Millau-brug te laten dansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten