zaterdag 9 mei 2015

Vervreemding

 Met al de werklui om je heen, twee firma's die de keuken geïnstalleerd hebben, een loodgieter voor de watertoevoer en -afvoer en een ploeg verplichte specialisten voor het gas en dan uiteindelijk nog zelf in de benen moeten om de wasbakken incl. kranen geïnstalleerd te krijgen. Om de gaspitten en electraplaten niet te vergeten. Het is het rare effect, dat jezelf af en toe begint te geloven, dat de dingen door derden gedaan moeten worden, omdat het anders niet goed gaat. En dat terwijl je het nauwelijks enige maanden geleden niet meer dan vanzelfsprekend vond, dat je zelf alles aanpakte wat gedaan moest worden op het echte grove cascowerk na.

 Geen gezeur dus en de gaspitten aangesloten. Lullig dat er dan vervolgens geen gas in de leiding (b)lijkt te zitten. Schiet je qua koken nog niet veel mee op. Na alle zichtbare kranen in alle denkbare combinaties open dan wel dicht geprobeerd te hebben mbt het effect op wel of geen gas uit de pitten, mijn aandacht naar de wasbakken verlegd. Bij nadere beschouwing ontbreekt er iets bij een van beide wasbakken. Na een diep zucht maar bedacht, dat het ook zonder zou moeten kunnen. Een extra hoeveelheid kit zou het in combinatie met de klemmen moeten doen.

 Zoals altijd met kit, kost de afwerking en het schoonmaken de meeste tijd. Het is en blijft goed spul, maar behalve, dat de meesten zich er bij de afwerking van de toepassing met een Jantje-van Leiden van afmaken, is en blijft de afwerking een bewerkelijke bezigheid. Uiteindelijk lukt het meestal vrij aardig en zo ook deze keer weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten