maandag 25 mei 2015

Vrij!!

 Het leven begint te leven. Activerende rust! Een lang verlangd genot. Een goed terras (het tweede voor vandaag), een niet verkeerde Prosecco, smakelijke Penne arrabiata, een aangenaam glas rode wijn, een degelijke Oostenrijkse koffie (Meinle) en uitstekend lokaal vuurwater. Dit is waar je probleemloos je ledigheid mee kunt vullen. Dagenlang! Zelfs de wifi werkt.

 Gezeten onder linde en esdoorn en een vrijwel strak blauwe lucht zorgt een aangenaam briesje voor verkoeling. De echt belangrijke zaken zijn zo klein, dat je ze snel over het hoofd ziet.

 Naast me zit zo iemand, die dat waarschijnlijk niet snapt. Een jonge Roemeense zit op te scheppen over haar kennis van eten en drinken, mn mbt de Italiaanse keuken en dan speciaal qua restaurants in Londen. Volgens mij heeft het kind nog geen aardappel gekookt, laat staan pasta. De groep, waarin zij het hoogste woord voert, is een mix van Roemenen, Duitsers en misschien een Engelse, bleek en vol sproeten. Het blijft raar voor mij om Duitsers Engels te horen praten.

 Ik laat het gesprek verder verwaaien en richt mijn aandacht op de pasta en de rode wijn. De Piata Mica is een heerlijke plek om te zitten. Hier ga ik vaker terugkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten