maandag 11 mei 2015

Treinkaartje

 Hart helder, op naar de volgende slepende affaire: Het loket voor de internationale treinverbindingen in Sibiu. Voor 1 mei was niks bekend, hoewel op posters gegarandeerd wordt, dat je internationale tickets vanaf 3 maanden voor vertrek kunt boeken. Dus het zou vanaf eind februari mogelijk geweest moeten zijn. Nou, zelfs na 1 mei zat het er niet in.

 Inmiddels is duidelijk dat de verbindingen verlegd zijn vanwege werkzaamheden aan het spoor. Sibiu wordt enkele weken overgeslagen. Nou, dan maar ergens anders opstappen, lijkt me zo. Dat kan in Médias, maar betalen moet ineens vanaf Brasov. Het mens achter het loket praat nauwelijks over de grens en maakt niet echt de indruk behulpzaam te willen zijn. Meerder mensen bemoeien zich er tegen aan, wat de boel niet helderder maakt.

 De trein rijdt, maar naar het schijnt is daar ook alles mee gezegd. Van het verhaal dat gisteren aan de telefoon verteld werd blijft weinig over. Aankomsttijd en mogelijke vertraging kan alleen met behulp van een kristallen bol bepaald worden.....  Er wordt de indruk gewekt alsof een dag vertraging tot de mogelijkheden behoort. Nonsens natuurlijk als je een beetje weet hoe het spoorverkeer geregeld wordt. Het hele zwikkie maar weer bijeen geschoven, gezegd dat ik over een uur iemand laat bellen en vertrokken. Voorlopig is mijn zus nog niet in Wenen, laat staan op de gewenste tijd en wijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten