zaterdag 30 mei 2015

Rollen

  Eindelijk tijd om de regie uit handen te geven. Het eerste glas bubbeltjeswijn moest na legen stukgegooid worden, waarna we met het volgende glas in de hand op erg onhandige wijze de langstrekkende gasten konden verwelkomen en zij ons gelukwensen.

 Tafels zagen er prachtig uit. Muziek begon vrijwel direct te spelen. De eerste gang van wat een uitstekende maaltijd zou worden, kwam vlot op tafel. Mensen begonnen snel met dansen. Dat wij ook nog iets moesten 'openen' qua dansen ging een beetje verloren, maar was eerder ok dan een probleem.

 Naarmate de avond naderde, de gerechten elkaar opvolgden, de Roemeense groepsdansen een beetje tè overheersten en de prachtige damesstem voor de internationale nummers te weinig aan bod kwam, de wijnen mooi pasten bij de gerechten en wij een verzorging genoten alsof we de tent gekocht hadden, werd de boel tweemaal onderbroken door een traditionele dansdemonstratie, was er wat gedoe rond een ontvoerde bruid en helemaal tegen het einde een moment voor wat de bruidstaart had moeten zijn. De enige misser van de avond. Geloof nooit mensen, als ze zeggen, dat ze precies doen wat je wilt en je je verder geen zorgen hoeft te maken, maar je het resultaat pas te zien krijgt, als het in feite te laat is.

 Ergens voor twaalven ging het licht uit. Bij mij dan. Lullig vanwege al die knoopjes maar dat hoorde ik later pas en werd gelukkig zonder mij opgelost. Net zoals het neurotische gedrag rondom de betaling van de avond. .... Afrekenen om twee uur 's nachts. Blij toe dat ik toen al ver weg was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten