zaterdag 26 december 2015

Tweeds

 O o o-o o, die dagen hebben we ook weer gehad. Geen ouderwetse Kerstdagen, maar gewoon gezellige dagen. Druk, maar niet verkeerd. Veel tijd kunnen besteden aan het vinden van de routines in de keuken. Nieteens zo vaak misgegrepen, maar niet alle dingen liggen al op de voor het keukenwerk meest praktische plekken. Het is niet aan te raden, maar het koken zou je blindelings moeten kunnen doen. Iets wat mn gisteren menig zoektocht tot gevolgd gehad zou hebben.

 Vandaag was eigenlijk de generale repetitie voor gisteren. Die ging dan ook van een leien dakje, incl. kleine aanpassingen op het laatste moment. Waar het gisteren soms zoeken was, naar wat je wist, dat in je vingers zat, overheerste vandaag een gevoel van oudbekende alertheid. De keuze van hoeveelheden, het in de gaten houden van meerdere kookplekken in actie en ook de attentie voor wat op het fornuis stond of in de oven lag, terwijl ik aan tafel mijn eigen gerechten meegenoot.

 Twee heerlijke dagen in de keuken en prettig gezelschap aan tafel. Dat er zo meerdere mogen volgen en niet alleen in 2016!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten