vrijdag 25 december 2015

Tafelgewoontes

 Roemenië. Kerst. Cadeau's. Koken.

 Een mix van momenten, die ik liever niet gecombineerd had gezien, maar je kunt niet alles hebben. Ik heb al zoveel en krijg de komende tijd nog meer (mijn zin). Dus een kerstmaaltijd met z'n vieren. Twee oude besjes, die je met Kerst niet aan henzelf overgeleverd laat zijn, als jezelf voor het eerst in mndn, voor het eerst sinds Frankrijk weer een keer achter het fornuis kruipt.

 Eten voor de gezelligheid en het genieten van de gerechten zal ik de oudjes niet meer geleerd krijgen. Ook niet, dat je tijd vrij maakt om te eten, ipv te eten als je tijd hebt. Andere tijden en vooral een ander leven. Na iedere gang wilden de oudjes opstappen en kregen iedere keer weer te horen, dat het nog niet zover was. Ook 'al die borden' en 'al dat bestek' snapten ze niet. Een vork en een bord was meer dan genoeg.

 Desalniettemin was het een aangename middag en had ik ruimschoots de tijd om mijn weg te vinden in de keuken. Slowcooker uitgeprobeerd, een van de ovens idem en natuurlijk de ijsmachine. Ze zullen opgelucht zijn geweest, toen ze tegen vieren eindelijk echt konden/mochten opstappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten