maandag 14 december 2015

Bussen

 In de bus voor Agnita. Bus is ruim voor de tijd. Waar de bus elders in Europa weer meer en meer z'n plek opeist, mn door opheffen van wettelijke beperkingen in het voordeel van de trein, is de bus hier (Oost-Europa) nooit weggeweest, niet in de laatste plaats vanwege de beroerde treinverbindingen.

 Verder dus met de kleine wereldreis. Verplaatsen op de manier, die voor het merendeel van de mensen normaal is. Wachten, dus, en het tempo niet in eigen hand hebben. Een bus wijzigt bovendien de trajectbeleving ingrijpend. Zoiets als de trein tov (zelf) rijden op de autosnelweg. Je blikveld is anders, hoger en je kunt veel vrijelijker en ongestoorder om je heen kijken. Het beviel me weer. Niet de eerste keer, dat ik weinig negatief ben over het openbaar vervoer.

 Een busrit naar Barcelona lijkt me bijv. stukken leuker dan een vlucht. Als het tenminste geen regel wordt en je ook niet binnen een paar dagen weer terug moet. Het is een soort 'auto met chauffeur', die je de mogelijkheid biedt om tot je door te laten dringen, waar je doorheen rijdt. Zal wel veel snelweg zijn. Dus nog beter is het om zelf te rijden èn de tijd te nemen. Wie weet....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten